reklam

16 Mayıs 2013 Perşembe

Racer ile Mobil Chrome'da Yarışın


Google I/O etkinliğinin ilk gününde tanıtılan Racer adlı oyun mobil cihazlarda Chrome tarayıcısını kullananlar için oldukça ilginç bir yarış deneyimi sunuyor.


Google'ın geliştiriciler için düzenlediği I/O konferansı devam ederken, biz de sizlere bu etkinlikte tanıtılan yenilikleri aktarmaya devam ediyoruz. Buhaberimize konu olan Racer ise her ne kadar sadece bir oyun olarak görünse de Google Chrome'un ve Google Cloud platformunun mobil platformda neler yapabileceğini görebilmek için güzel bir örnek oluşturuyor.
Racer, mobil Chrome uygulaması için hazırlanmış ancak diğer mobil tarayıcıların bir bölümünde de oynayabildiğiniz, biz Safari'de de oynadık,HTML 5 tabanlı bir yarış oyunu.
Racer Nasıl Oynanır ?
G.co/Racer adresinden ulaşabileceğiniz oyuna giriş yapmanızın ardından birçok çoklu oyuncu oynanan oyunda olduğu gibi bir kişi "Start A New Race" diyerek oyunu kuruyor ve karşısına çıkan 5 haneli yarış kodunudiğer oyuncular "Join A Race" dedikten sonra kullanıyor ve maksimum 5 kişi olmak üzere herkes yarışa hazır hale geliyor.
Bu aşamadan sonra oyunun kurucusu bölümün zorluğunu seçiyor ve yarış başlıyor. Oldukça kolay bir oynanışa sahip oyunda ekrana basılı tuttuğunuzda aracınız hızlanırken, dokunmayı bıraktığınızda ise aracınız yavaşlamaya başlıyor. Bu sayede birbirinizle yarıştığınız oyundaki en ilgi çekici noktalardan bir ise yarış haritasının ekranlara paylaştırılması.
iPhone 5 ve HTC One SV ile Google Racer Oynadık
Tüm harita oyuncu sayısına eşit parçaya bölünüyor ve böylece herkes yarışa aynı telefonun ekranında başlıyor daha sonra yarış diğer telefonlarda devam ediyor. Bu her ne kadar birden fazla kişinin yan yana gelip oyunu oynamasını zorlaştırıyor olsa da ortaya oldukça eğlenceli görüntüler çıktığını söyleyebiliriz.
Google Chrome'un yeteneklerini sergilemek için hazırlanan bu küçük oyun bağımlılık yaratacak düzeyde olmasa da son derece keyifli anlar geçirmenizi sağlıyor ve Racer'ı gördükten sonra Chrome ve Google Cloudplatformu ile yapılabilecek diğer projeleri daha da merak ediyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder