reklam

16 Mayıs 2013 Perşembe

Google, Sesli Aramayı PC'ye Getirdi


Google'ın iOS ve Android uygulamalarında uzun süredir bulunan sesli arama yapma özelliği artık bilgisayarda da kullanılabilir olacak. Detaylar haberimizde.

16/05/2013 10:30
Android ve iOS akıllı telefonlarında ses ile arama yapabilen Google, şimdi de aynı özelliği bilgisayarlarımıza getirmeye hazırlanıyor. 
San Francisco'da düzenlenen Google I/O 2013 etkinliğinde duyurulanGoogle Chrome için sesli arama özelliği çok yakında Google Chrome'daki yerini alacak ve bu sayede kullanıcılar bilgisayarları başına sadece tek bir tıklama yapıp sonrasında ses ile arama yapabilecekler.
Google Chrome Canary Şimdiden Sesli Arayabiliyor
Google I/O etkinliğinde bu yeniliğin duyurulmasının ardından29.0.1508.3 sürümüne güncellenen Google Chrome'un Canary sürümü şimdiden sesli arama yapma özelliğine kavuştu.
Arama kutusuna eklenen tuş ile sesli arama yapılabiliyor.
Chrome'a yapılacak yeniliklerin ilk olarak test edildiği sürüm olanCanary'de bu sayede Google.com'da yer alan tuşa basıp sesli arama yapabiliyorsunuz.
Google Sinyallari Daha Önce Vermişti
Eğer durup duruken nereden çıktı bu sesli arama özelliği diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz diyebiliriz. Çünkü GoogleChrome 25 Betasürümünde "Web Speech API" ile birlikte tarayıcısına ses tanıma özelliği kazandırmıştı.
Bizim de sizlerle buradaki haberimizde paylaştığımız bu özellik sayesindeGoogle Chrome ile e-posta gönderebiliyordunuz.

Her ne kadar bazı kullanıcılar Google'ın bu yeniliğini "gereksiz" olarak değerlendirse de biz geliştirildikçe sesli arama özelliği ile çok başarılı işler çıkarılabileceğini düşünüyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder